Top aplicatii educationale pentru copii (iOS/Android)

Kidz-World-600x300

In cele ce urmeaza va prezentam 10 aplicatii educationale pentru iOS/Android:

 

iOS

1. Dr Seuss Band

Dr Seuss Band este o aplicatie excelenta pentru a introduce muzica la o varsta frageda a copilului. Tema aduce putin a “Guitar Hero” iar instrumentele muzicale sunt colorate in diferite culori. Se pot cumpara o multime de instrumente si teme muzicale din cadrul aplicatiei.

Download

2. Montessori Crosswords – Spelling With Phonics-Enabled Alphabet

O aplicatie excelenta in care trebuie sa aranjezi litere pentru a forma cuvinte. In momentul in care cel mic apasa pe o litera primeste indicii si aude pronuntia acesteia pentru a putea ulterior construi cuvantul.

Download

3. Noodle Words

Simplu si educativ. Apesi pe ecran pentru a genera un cuvant nou caruia aplicatia ii genereaza o definitie prin intermediul unei animatii. Scopul este ca prichindelul sa inteleaga sensul cuvintelor si nu fonetica acestora spre deosebire de “Montessori Crosswords”.

Download

4. Math Ninja HD

In Math Ninja misiunea ta este sa-l infrangi pe Tomato San distrugandu-i armata de roboti. In joc, ninja-ul tau detine doar puterea mintii cu care trebuie sa rezolvi diferite probleme pentru a strange resurse impotriva armatei de droizi care iti ataca casuta din copac.

Download

5. Play 123

O aplicatie excelenta care profita de touch screen-ul tabletei pentru a-i invita pe cei mici sa descopere lumea culorilor, formelor, marimilor si a cifrelor. Include 10 activitati diferite foarte distractive si usor de parcurs.

Download

6. Monkey Math School Sunshine

Cei de la THUP au gasit formula magica: o maimuta care ii conduce pe cei mici printr-o serie de joculete distractive si educative. Dupa ce rezolva o problema, copilul este rasplatit cu diferite premii pentru a-si construii propiul acvariu virtual.

Download

7. Counting Ants

Aplicatia te invata sa numeri pana la 10 in zece limbi diferite prin intermediul aventurilor unor furnici simpatice.  Usor de jucat cu o muzica care creaza dependenta, aplicatia ii va face pe cei mici sa se joace iar si iar.

Download

8. Grandma’s Garden

Misiunea ta este sa o ajuti pe bunica sa ude gradina. Ca sa faci acest lucru trebuie sa parcurgi diferite joculete care includ litere si forme.

Download

9. Fun Science Lab

Aplicatie foarte utila pentru copii cu o varsta cuprinse intre 5 si 10 ani pentru a explora bazele stiintei.

Download

10. Motion Math: Wings

O alta solutie excelenta de invatare a matematicii oferita de cei de la Motion Math. Misiunea ta este sa zbori si sa rezolvi diferite probleme matematice controland zborul unei pasari spre raspunsul corect prin intermediul accelerometrului.

Download

 

Android

1. AniWorld Lite

Excelenta pentru copii cu  varsta cuprinsa intre 1 si 5 ani. Cei mici au ocazia sa invete numele unor animale, interactionand in acelasi timp cu ele.

Download

2. Homework

Distractiva si utila in acelasi timp. Copii isi pot programa reminders, lectii sau teme. Merge perfect pe o tableta cu Android, fiind foarte usor de folosit.

Download

3. iStory Books

Download

Carti gratis cu voce, imagini in diferite limbi. Iti poti invata copilul limba spaniola citindu-i “Cenusareasa” spre exemplu. Contine un nr de 11 carti pre-instalate cu posibilitatea de a cumpara unele noi din magazinul aplicatiei.

4. Ant Smasher for Kids

Acelasi joc ca originalul “Ant Smasher” numai ca furnicile sunt mai “copilaros” desenate pentru a creea dependenta. Ce trebuie sa faci? Foarte simplu. Strivesti furnici. Multe furnici.

Download

6. 0-10 Numbers

Un mod distractiv de a-ti invata copilul cifrele de la 1 pana la 10. Totul se face prin carti animate si amuzante care il va face sa rada cu siguranta. Indicat pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 4 ani.

Download

7. Kids Numbers and Math

Copilul tau va invata numerele de la 1 la 20 cat si operatiile de baza ale matematici cu ajutorul acestei aplicatii foarte distractiva. Varianta cu plata permite o customizare mai detaliata, dar pentru bazele numaratului varianta free este ceea ce iti trebuie.

Download

8. Steamy Window

Cei mici sunt inebuniti dupa geamurile aburite si niciodata nu le lasa nedesenate. Dai copilului tai tableta sau smartphone-ul, lanseaza aplicatia si gata! o sa ai un mic Picasso.

Download

9. Classic Simon

Excelent pentru a sporii capacitatile de memorie a copilului.

Download

10. How to Make Paper Airplanes

Probabil cea mai buna aplicatie pentru copii si parinti. De cate ori ai incercat sa faci un avion de hartie si nu ti-a iesit? Prin intermediul aplicatiei, cei mici vor invata sa construiasca diferite modele de avioane care ar trebuii, cel putin teoretic, sa zboare ca cele adevarate.

Download

SHARE THIS POST

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg
  • Technorati

Leave A Response