Si EU Donez (afla cum poti dona si tu)

65.-si-eu-donez-2
 • Fii si tu un inger pazitor, ajuta-i pe semenii tai care au nevoie urgenta de sange

“si EU donez” este o aplicatie dedicata donarii benevole de sange pacientilor aflati in stare critica:

- afla prin alerte si in pagina principala unde este nevoie urgenta de sange
- afla care este cel mai apropiat centru de transfuzii din judetul tau
- afla cum poti sa donezi
- daca esti medic si ai nevoie urgenta de sange, in sectiunea “pentru medici”, fa o solicitare care va ajunge in cel mai scurt timp la donatori

 • Si EU Donez! este prima platforma dedicata donarii benevole de sange. Integram in acest proiect cele mai noi tehnologii si instrumente de comunicare pentru a-i face pe potentialii donatori de sange sa vina in ajutorul bolnavilor care au nevoie de ei.

-DESCARCA APLICATIA IOS DE  AICI

-DESCARCA APLICATIA ANDROID DE AICI

.

.

In luna Octombrie 2013 am lansat singura aplicatie de acest fel din Romania pentru telefoanele care functioneaza cu sistemele de operare iOS si Android. Orice posesor de smartphone poate sa descarce Si EU Donez (pentru  iOS si pentru Android) si sa afle unde este nevoie de sange in Romania.

Pentru cei care nu au astfel de aparate mobile, am construit site-ul www.sieudonez.ro. Fiecare persoana din Romania poate cere sange aici. Solicitarea, dupa ce va fi verificata, va pleca sub forma de alerta catre persoanele care si-au instalat aplicatia pe telefonul mobil si au fost de acord sa primeasca push-notification. Donatorii vor fi trimisi numai catre centrele de transfuzii din orasul lor. Echipa care lucreaza la acest proiect national a lansat pagina de Facebook a proiectului Si EU Donez, pagina de Twitter si contul de Instagram.

Un raport facut de Crucea Rosie spune ca pe parcursul vietii, fiecare om are nevoie macar o data de procedura de transfuzie de sange. Puteti fi dumneavoastra, poate fi copilul dumneavoastra, poate fi mama, tatal sau fratele dumneavoastra. Oricare dintre noi risca sa fie implicat intr-un accident rutier sau poate avea nevoie de o interventie chirurgicala. Medicii din Romania care au nevoie urgenta de sange au sectiunea lor dedicata, apasand butonul pentru doctori atat in aplicatia pentru smartphone, cat si pe site-ul campaniei noastre, aici. Donatorii vor primi alerta in cel mai scurt timp si vor fi trimisi catre cel mai apropiat centru de colectare.

In Romania, lipsa sangelui pentru transfuzii este o problema nationala, dar care poate fi rezolvata cu ajutorul ultimei tehnologii.

Identitatea donatorilor de sange dar si a pacientilor care-l primesc este protejata prin lege. Datele personale ale celor care doneaza sunt confidentiale si pot fi facute publice doar de cei care doneaza. Va incurajam, pe cei care doriti sa dati exemplu bun persoanelor din jur si cunoscutilor sa postati pe conturile dumneavoastra de Facebook, Twitter si Instagram daca sustineti campania Si EU Donez, daca v-ati instalat aplicatia si daca ati donat pentru un caz. In felul acesta, comunitatea Si EU Donez va creste.

Paltforma Si EU Donez isi propune sa aduca si transparenta in sistem. Sa faciliteze intalnirea cererii cu oferta. Dar responsabilitatea managementului cantitatilor de sange, administrarea relatiei cu donatorii si primitorii apartine exclusiv angajatilor din centrele de transfuzii si angajatilor Ministerului Sanatatii (gasiti aici Termenii si Conditiile utilizarii platformei). Daca intalniti orice fel de probleme sau aveti orice sugestie care ne poate ajuta sa imbunatatim aplicatia, pagina de web, dar si procedurile din centrele de transfuzii, scrieti-ne pe contact@sieudonez.ro.

Romanii au demonstrat de nenumarate ori ca sunt solidari. Va invitam sa va alaturati cauzei noastre, asa cum au facut-o deja multi, in sectiunea sustinatori ca sa rezolvam o problema nationala. Spuneti-le, asadar, tuturor celor pe care ii cunoasteti Si EU Donez!

SHARE THIS POST

 • Facebook
 • Twitter
 • Myspace
 • Google Buzz
 • Reddit
 • Stumnleupon
 • Delicious
 • Digg
 • Technorati

Leave A Response