Samsung Galaxy Nexus a sosit

Samsung-Galaxy-Nexus-17-noiembrie

Samsung galaxy Nexus este primul Smartphone care functioneaza cu Android 4.0. Este cel mai bun telefon Android aparut pana acum.

O noua era in impresionanta istorie a sistemului de operare oferit de Google a inceput o data cu lansarea Nexus. Primul lucru pe care-l observi e ca s-a schimbat strutura invechita a butoanelor Android. Acum, cand te uiti la partea frontala a telefonului tot ce-ti sare in ochi este enormul ecran cu diagonala de aproape 12 centimetri.

E un telefon usor, la numai 136 de grame. Telefonul iti da impresia a fi un plastic ieftin, insa o data ce apuci sa experimentezi ceea ce-ti ofera, nu te va mai interesa greutatea mica, mai ales ca telefonul este unul destul de mare, avand o lungime un pic mai mica decat dimensiunea medie a palmei unui om.

Impreuna cu acea dimensiune mare a telefonului vine si un ecran superb. Daca “1280 x 720 – pixel Super AMOLED high definition display” nu-ti spune nimic, este suficient sa spunem ca chiar si atunci cand un ecran masoara 12 centimetri in diagonala, multitudinea de pixeli este bine ingramadita in ecran cat sa-ti ofere o imagine clara. Daca un ecran ar fi mai bun de atat ar fi foarte greu sa sesizezi diferenta, daca nu cumva detii niste ochi supra-omenesti.

Uitandu-ne la telefon dintr-o parte, realizam ca acesta nu este tocmai cel mai subtire telefon pe care l-am vazut, dar la mai putin de 9 milimetri, este indeajuns de subtire. De asemenea, telefonul adauga o nota de eleganta prin usoarea curbare pe care o prezinta. Pana si ecranul este usor curbat.

Partea din spate a telefonului este din plastic, insa are un design practic si atractiv care-ti ofera o priza foarte buna. In partea de jos a telefonului este o mica denivelare, ca la toate telefoanele de tip Android, insa la Nexus aceasta nu este deloc insuportabila, ci chiar utila.

 

 

Tot panoul spate este foarte usor de scos, facilitand indepartarea bateriei, iar dupa cateva repetari, miscarea va deveni cat se poate de naturala. Cine spune ca nu poti ca nu poti avea un telefon cu baterie detasabila si in acelasi timp sa te bucuri de un telefon curat cu linii minimale? Oricine a facut aceasta presupunere e clar ca nu a vazut Galaxy Nexus. Chiar daca Nexus pare a fi un telefon de plastic cu ecran de sticla, forma sa inovativa se va dovedi de mare succes.

Nici in interios telefonul nu sta rau deloc. Avand un procesor de 1.2 GHz dual-core de la Texas Instruments, 1 GB de RAM si 16 GB de memorie interna ii ofera o viteza buna de procesare si o performanta ridicata.

Ceea ce nu este inca sigur, e reprezentat de durata de viata a bateriei. Avand toate acele componente hardware si ecranul urias, e posibil ca bateria sa se dovedeasca a fi un punct slab al telefonului.

 

 

 

Toate aceste componente hardware au fost aduse pentru a face fata piesei centrale a telefonului, acesta fiind primul smartphone ce iese echipat cu Android 4.0 Ice CreamSandwich. Este un salt urias in ceea ce priveste utilitatea acestui sistem de operare atat de popular. Primul lucru pe care-l observi este usurinta cu care poti acum derula liste mai lungi. Totusi, nu toate aplicatiile pe care le poti instala se bucura de acelasi succes in ceea ce priveste derularea.

Una dintre imbunatatirile aduse s-a vrut a fi deblocarea telefonului prin recunoasterea fetei. Atata timp cat conditiile de lumina si imbracamintea sau accesoriile nu difereau de cele din poza initiala folosita ca baza de comparatie, aplicatia mergea foarte usor, insa o data ce iti puneai o palarie, sau ieseai afara si incercai sa-ti deblochezi telefonul folosind aceasta aplicatie, aceasta nu recunostea cine esti.

O alta aplicatie numita Voice Actions iti permite sa folosesti telefonul prin comenzi vocale. Poti scrie sms-uri, dicta e-mail-uri, naviga prin meniul telefonului sau sa intri pe anumite pagini de web.Desi Google ofera un demo destul de bun pentru aceasta aplicatie, ea este inca departe de capabilitatile Siri, insa cu anumite imbunatatiri, cu siguranta va fi foarte folositoare. Totusi, nu cred ca ar fi cazul sa speram ca Google va face ceva in privinta asta in perioada urmatoare.

 

 

Trecand peste acele mici probleme, aplicatii care nu se comporta in viata reala atat de bine pe cat o fac pe ecranele televiziunilor, Ice Cream Sandwich este cu siguranta o imbunatatire semnificativa adusa pentru Android. Avand in vedere saltul urias inregistrat, sa speram ca Google nu va face decat sa faca o traditie din astfel de imbunatatiri si sa nu stagneze prea mult la acest nivel.

 

 

In final, va dam si filmuletul de prezentare al telefonului:

 

 

SHARE THIS POST

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg
  • Technorati
Author: voicu View all posts by

Comments are closed.