iPhone 5 a fost lansat !

apple

Mult asteptatul device al celor de la Apple a fost lansat ieri in San Francisco, SUA. La prima vedere arata foarte bine, fiind primul iPhone din iunie 2010 si pana acum care prezinta un design complet diferit, in privinta esteticii, compania pastrand aceleasi linii consacrate.

Ideea companiei a fost de a creea un telefon care se aseaza perfect in palma oricui, micsorand dimensiunile device-ului. Astfel, ecranul de 4″ cu o rezolutie de 1136 x 640 permite noilor aplicatii sa fie avantajate de un numar mai mare de pixeli. Aparatul in sine nu este foarte diferit de Iphone 4 sau 4S in ceea ce priveste latimea remarcandu-se totusi, printr-o lungime mai mare si o grosime de 7,6 mm. Greutatea a fost si ea redusa cu 20%, aparatul ajungand sa aiba 112 grame.

Un lucru care iese imediat in evidenta in ceea ce priveste spatele aparatului este noua carcasa de aluminiu iar portul de casti a fost mutat din partea de sus in partea de jos, detaliu cu care utilizatorii de ipod touch se vor obisnuii foarte repede.

Portul de incarcare si date a fost si el schimbat cu unul mai mic cu 8 pini numit Lightning, cu 80% mai mic ca vechiul conector. Avand arhitectura flexibila poate fi conectat in orice pozitie.

In ceea ce priveste hardware-ul, noul iPhone se vrea a fii de doua ori mai rapid decat vechea generatie fapt datorat noului procesor A6 care promite un spor de performanta dublu atat pentru nucleu cat si pentru placa video. Autonomia aparatului va beneficia si ea in urma acestui upgrade, gadget-ul promitand 8-10 ore de viata in plus.

Camera foto are si ea caracteristi noi:  Un nou procesor de imagine, o lentilă principală fabricată din safir, algoritmi noi de ajustare dinamică a luminozităţii în condiţii slabe de iluminare şi de reducere a zgomotului şi o viteză de captură îmbunătăţită cu 40 de procente.

Software vorbind, camera din iPhone 5 vine cu un nou mod de captură panoramică la o rezoluţie totală de 28MP, stabilizare superioară şi captură foto concomitent cu captura video. Camera frontală a cunoscut un salt la rezoluţia de 1,2MP, aducând în sfârşit suport Facetime prin intermediul conexiunilor 3G/4G.

 

 

 

 

 

La final va propunem sa organizam un “duel” intre noul smartphone si iPhone 4S:

Mai jos va prezentam clipul oficial de prezentare:

SHARE THIS POST

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg
  • Technorati

Leave A Response