iPhone 4s – ce e nou

iPhone4s-feature

O zona prinzipala in care iPhone 4S a primit un upgrade important este camera. Asa cum zice si Apple, iPhone 4 a uploadat cele mai multe poze pe Flickr cu o cifra impresionanta de 16mil si acum se spera ca iPhone 4S va incuraja utilizatorii sa incarce si mai mult.

 

Sa aruncam o privire peste pozele needitate de la iPhone4S care scot in evidenta schimbarile majore.

 

1. Accesul catre camera foto este mai rapid

O imbunatatire majora a experientei oferite de iPhone este una simpla: 4S ofera acces instant catre camera din lock screen. In plus, userii vor putea sa foloseasca butonul de volum + pentru a face poze mai rapid.

 

2.  Camera este mai rapida

Pe langa accesul mai rapid la camera, insasi aplicatia are o viteza imbunatatita. Multumita procesorului dual-core A5 si procesorului de prelucrare a imaginii DSLR care activeaza detectia faciala, camera va capta imagini cu un 33% mai repede decat predecesorul iPhone4.

iPhone4s zice ca pentru a face o poza, ai nevoie de doar 1.1 secunde si timpul in care camera isi revine si poti face o alta poza este de 0.5 secunde.

 

3. 8 Megapixeli si un senzor nou

Calitatea imaginii nu tine neaparat de megapixeli, dar imbunatatirea de la 5 la 8 megapixeli la 4S va fi o diferenta notificabila, in special cu senzorul CMOS iluminat de pe partea din spate.

Apple zice ca acest senzor este dezvoltat cu o sensibilitate crescuta si un timp de expunere mai mic pentru a obtine aceeasi luminozitate ca si a scenei respective. Rezultatele? Culorile sunt mai putin saturate si vei putea vedea mai multe detalii.

4. Are lentile noi

Calitatea opticii este un factor foarte important in fotografie. O lentila ieftina din plastic iti da impresia ca te uiti printr-un geam murdar, insa o lentila de sticla modelata corect va fi ca un geam dat cu AJAX :)

Noile lentile de la iPhone 4S sunt facute din 5 elemente de precizie. Se zice ca sunt cu 30% mai subtiri decat cele de la iphone 4. Asemenea procent va arata clar o diferenta.

 

5. Are o diafragma mai mare

Camera primeste si un upgrade de diafragma — f/2.4 — care va primi mai multa lumina. Aici vine partea cu “advanced hybrid infrared filter” care tine lumina IRla distanta de senzor pentru culori mai bune si uniforme.

In termeni practici o diafragma mai mare inseamna o imbunatatire a adancimii campului, cu abilitatea de a fi mai creativ cu sharpness-ul si blur-ul.

 

6.  Avem un pinch-to-zoom imbunatatit

 

7. O imbunatatire a aplicatiei de editare si de share

Noua aplicatie de editare foto din  iOS5 ofera niste tool-uri de editare basic cum ar fi: crop, rotire, marire, scoatere ochi rosii. De asemeni a fost imbunatatita si organizarea in albume. 4S-ul va va permite sa share-uiti instantanteu via iMessage si twitter.

8.  Avem si inregistrare video de 1080p

iPhone 4S are abilitatea de a inregistra la o calitate de 1080p. Are de asemeni si stabilizare a imaginii video, pentru ca atunci cand inregistrezi la rezolutia respectiva pe un device atat de mic iti poate induce o stare de ameteala.

SHARE THIS POST

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg
  • Technorati

Comments are closed.