De ce prefera dezvoltatorii platforma iOS fata de Android?

11223344

Sunt mai multe motive pentru care dezvoltatorii prefera platforma Apple – iOS fata de Android. Mai multe modalitati de dezvoltare, o masa de useri care are un mai mare potential de cumparare si cel mai popular magazin virtual – AppStore.

Poate cel mai mare avantaj de a lucra cu ecosistemul Apple este acela ca utilizatorii iOS adopta si se acomodeaza cu noile versiuni de soft mult mai repede decat cei care folosesc Android.

Analistul Chris Sauve are un articol foarte interesant pe blogul sau PXLDOT care ilustreaza foarte bine acest aspect.

Unul dintre cele mai descriptive grafice este acesta:

Uitati-va la forma verticala a lui iOS 5.x comparata cu Gingerbread,  penultima versiune de Android. Ultimul soft Android – Ice Cream Sandwich nici macar nu apare in grafic.

Sauve despre diferenta dintre adaptare dintre iOS si Android:

“iOS 5 a captat aproximativ 75% din userii Apple in acelasi timp in care Gingerbread a acaparat 4% din userii Android. Poate mai interesant este faptul ca la 15 saptamani dupa lansare, iOS4 acaparase 70% respectiv iOS5 – 60% din userii Apple in timp ce Ice Cream Sandwich captase atentia doar a 1% din userii Android.”

De asemenea, doar o mica parte din dispozitivele Android ruleaza pe ultima versiune de soft, lucru ce ingreuneaza capacitatea dezvoltatorilor de a crea versiuni de aplicatii care functioneaza la fel de bine pe toate dispozitivele.

“Cu iOS, este de obicei mai sigur sa mentii compatibilitatea unei aplicatii cu cel putin 1 an” spune dezvoltatorul Marco Arment. “Deci, astazi, iOS4 este un soft minim foarte sigur. Foarte curand, locul ii va fii luat de iOS5. Cateodata un update de soft ofera atat de multe lucruri pentru dezvoltatori, incat acestia isi pot permite sa impinga la limita compatibilitatea unei aplicatii.”

Tapbots a lansat de curand o noua versiune a aplicatiei  Twitter pentru iPad: Tweetbot. Aceasta a fost oferita ca o aplicatie diferita fata de cea pentru iPhone, permitandu-i dezvoltatorului Paul Haddad sa aleaga care dintre versiunile de OS va fii cea necesara rularii aplicatiei. Tweetbot a fost lansat cu iOS 5 — ultimul update de soft.

SHARE THIS POST

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg
  • Technorati

Leave A Response