Ce este Android Market?

android-wallpaper-600x300

Android Market este un magazin online de software dezvoltat de Google pentru dispozitivele Android. Gateway-ul său este o aplicatie (“APP”), numit ”Market”, preinstalat pe cele mai multe dispozitive Android, care permite utilizatorilor cautarea si descarcarea de aplicatii mobile publicate de către terţi dezvoltatori. Utilizatorii pot citi informaţii detaliate despre Apps pe site-ul Android Market.

Google a anuntat Android Market pe 28 august, 2008, şi a fost pus la dispozitia utilizatorilor pe 22 octombrie 2008. Ei au introdus suport pentru aplicaţiile contra – cost la 13 februarie 2009 pentru dezvoltatorii din Statele Unite şi Marea Britanie, cu sprijin suplimentar pentru 29 de ţări la 30 septembrie 2010.

În decembrie 2010, Google a adăugat filtrare de continut la Android Market şi a redus fereastra de restituire plata pentru o aplicatie achiziţionata de la 24-48 de ore la 15 minute.
În luna februarie 2011 Google a introdus un client web care oferă acces la Android Market, prin intermediul PC-ului. Aplicatiile solicitate prin intermediul paginii web AndroidMarket sunt descărcate şi instalate pe un dispozitiv înregistrat Android.
În luna mai 2011 Google adaugă noi liste de aplicatii in Android Market, inclusiv aplicatiile cu “cele mai mari incasari”, ”Programatori de top”, aplicatii “Top” şi ”Recomandări Google”.
În luna iulie 2011 Google a introdus o interfaţă reproiectată, cu un accent pe continutul prezentat, mai multe filtre de căutare, şi (în SUA), vanzarile de carti şi de inchirieri filme.
În septembrie 2011, tableta Motorola Xoom  a primit o actualizare care a introdus pentru prima oara Android Market pe un dispozitiv cu sistem de operare HoneyComb.
În noiembrie 2011 Google a adaugat un magazin de muzica in Android Market.

Google a impus niste restrictii cu privire la tipurile de aplicatii care pot fii publicate pe Android Market, în special, nu permite ”material explicit sexual”, ”violenţa şi hărţuire” sau aplicatii fara drepturi de autor.

Dispozitivele Android pot rula aplicatii scrise de către terţi dezvoltatori şi distribuite prin intermediul Android Market. Odată înscrişi, dezvoltatorii pot publica cererile lor imediat.
Înainte de a instala o aplicaţie, Android Market afişează toate permisiunile necesare. Pentru joc poate fi necesar să activaţi vibraţii, de exemplu, dar nu ar trebui să fie nevoie ca jocul respectiv sa poata citi mesajele personale sau sa acceseze agenda telefonică. După trecerea în revistă a acestor permisiuni,utilizatorul poate decide daca vrea sau nu sa instaleze aplicatia.
Permisiunile posibile ale unei aplicatii includ funcţionalităţi cum ar fi:
Accesarea Internetului
Efectuarea apelurilor telefonice
Expedierea mesajelor SMS
Accesarea cardului de memorie
Accesarea agendei telefonice


Companiile de software de securitate au creat diferite aplicatii pentru a asigura securitatea dispozitivelor Android. SMobile Systems, un producător de aplicatii de acest gen, susţine că 20% din aplicatiile din Android Market  ar putea fi utilizate în scopuri rău intenţionate, şi 5% din aplicaţii pot efectua apeluri telefonice fără ca utilizatorul sa aiba habar de acest lucru.

Daca doriti sa downloadati aplicatii Android, click aici

SHARE THIS POST

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg
  • Technorati

Comments are closed.