Apple versus Android

android-ios-battle-funny

De vreme ce e probabil sa existe multi utilizatori de telefoane Android care sa ia in considerare trecerea la iPhone 4S si la imbunatatirile care vin cu iOS 5, m-am gandit sa listez cateva lucruri care vor fi sau nu vor fi regretate o data ce ati facut schimbarea. Poate acest lucru va va ajuta sa luati decizia care vi se potriveste.

Lucruri de care imi va fi dor

Personalizare

Sustinatorii Android scot mereu in evidenta gradul ridicat cu care utilizatorul poate personaliza sistemul de operare. Poti folosi diferite tastaturi, ecrane de blocare, sau diferite lansatoare. Desigur, o parte din aceste posibilitati le poti avea si daca spargi protectia iOS-ului, dar in niciun caz la acelasi nivel si trebuie sa incalci termenii pe care i-ai convenit cu Apple la instalare.

Lumina de notificare

Pe aproape toate telefoanele cu Android, exista un LED care clipeste atunci cand ai notificatii necitite. Evident, acest lucru era destul de folositor. Cu iPhone, trebuie sa apas un buton pentru a vedea daca am notificatii.

Global sharing menu

In Android, poti face share folosind orice serviciu care are o anumita aplicatie instalata. Am putut incarca o poza din Galerie catre orice client Twitter, nu doar catre cel oficial. Apple a revolutionat un pic acest aspect, integrand Twitter in iOS, dar nu e la fel de bun ca meniul de share de la Android. As fi fericit daca Apple ar face si integrarea Facebook, totusi.

Sistemul de fisiere si descarcarea

 

A fost foarte folositor sa pot descarca fisiere pe cardul meu SD si sa pot manipula fisierele folosind file manager-ul. iPhone-ul in schimb nu are aceasta posibilitate, iar acest lucru a fost de-a dreptul enervant, mai ales cand vroiam un wallpaper in format ZIP si nu-l puteam descarca sau deschide. A trebuit sa-l transfer prin Mac, utilizand Photo Stream.

 

Lucruri de care nu-mi va fi dor

Interfata cu utilizatorul

Primul lucru pe care l-am sesizat la iOS este cat de lejer si fluid este in comparatie cu Androidul. Nu exista nicio urma de lag. Chiar iti da impresia ca misti un obiect in spatiu, nu e doar o imagine care se plimba pe ecran. La Android nu am avut niciodata acest sentiment. Derularea nu este la fel de lina, iar uneori “click-urile” nu sunt receptionate la fel de repede. Asta se poate datora hardware-ului vechi al Droidului, insa recenziile dispozitivelor de ultima generatie semnaleaza aceeasi problema.

 “Real” multitasking

In Android, aplicatiile pot rula in subsol, chiar daca nu le folosesti, exact ca pe un PC. In iOS, aplicatiile sunt suspendate atunci cand ele nu sunt active, dar le este permis sa faca anumite lucruri cand sunt active in subsol. Totusi, pentru Android acest lucru inseamna mai multa memorie folosita si diminuarea vietii bateriei.

Android market

Nu exista nicio urma de indoiala ca iOS are o mai vasta si mai buna piata de aplicatii. Nu exista nicio aplicatie de Android pe care sa o fi folosit si sa nu aiba un corespondent mai bun pe iOS. Adaugati asta la prezenta tot mai mare de malware pe Android Market si veti ajunge la aceeasi concluzie ca si mine.

Integrarea Google

Folosind iCloud, nu mai am nevoie de integrarea Google. Acesta face tot ceea ce facea si Google, si asta fara sa trebuiasca sa folosim o aplicatie web(exceptand incarcarile de documente de pe Mac).

 

Ganduri de final

Una dintre cele mai important lucru de pret pe care il are Apple in acest moment este ecosistemul pe care-l creaza. Toate dispozitivele mele mobile – computerul, tableta si telefonul – sunt facute de Apple. Stransa legatura dintre ele este parte a a ideii pe care vor s-o promoveze: Cu cat folosesc mai multe produse Apple, cu ceea ce experimentez este mai agreabil. Cu telefonul meu Android nu am putut exploata acest ecosistem al Apple la maxim. Avand acum la dispozitie “tripleta fantastica”, ma pot juca la televizorul meu Apple folosind un mirror, sa fac o poza si sa-mi apara instant si pe iPad si Mac, ma pot sincroniza cu iTunes fara sa ating vreun cablu si sa-mi localizez oricare din dispozitivele mele, daca le pierd.

Desigur, unele din aceste lucruri le puteam face si pe Android, insa experienta nu era la fel de multumitoare. Multi ar spune ca asta e un mod de a forta utilizatorii sa cumpere numai produse Apple, insa de fapt tine mai mult de confortul propriu.

Tradus dupa articolul aparut aici.

SHARE THIS POST

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg
  • Technorati
Author: voicu View all posts by

Comments are closed.