10 trucuri folositoare pentru aplicatia Facebook de iPhone

Facebook-logo-600x300

1. Cover Photo

Puteti sa schimbati cover photo din direct din aplicatia de pe mobil. Duceti-va pe profil si apasati pe butonul “camera” localizat in partea dreapta – jos a imaginii de profil. Veti avea optiunea de a face o poza noua sau de a selecta una din cele deja existente in memoria telefonului.

2. Aranjarea listei de favorite

Puteti adauga “3-d party software” in lista dvs de favorite care va fii afisata in partea de sus a ecranului. Pentru a edita lista, intrati in meniu prin apasarea butonului patrat cu 3 linii albe si apoi faceti scroll pana la baza. Selectati “edit” si prin apasarea butonului “+” puteti adauga pagini, aplicatii, grupuri sau liste.

3. Adaugarea unui prieten la favorite

Acest lucru va permite accesare imediata a paginii lui de profil. Procedati exact ca la punctul 2, iar dupa ce apasati butonul “+” selectati “Add friends”.

4.  Stergerea unui post

Acest lucru nu este foarte intuitiv in aplicatia de mobil, dar este foarte simplu. Pentru a sterge un post tot ce trebuie sa faceti este sa efectuati o miscare orizontala de la stanga la dreapta pe postul respectiv. Acest lucru va permite afisarea unei cruci negre in partea dreapta – sus. Apasand pe acest buton puteti ascunde postul din timeline sau il puteti sterge definitv.

5. Afisarea zilelor de nastere ale prietenilor

Aplicatia mobila nu afiseaza zilele de nastere ale prietenilor in acelasi mod in care site-ul o face. Pentru a vedea data nasterii unui prieten selectati meniul “Events”. Aceasta actiune va afisa persoanele care sunt nascute in ziua si saptamana respectiva. Daca apasati pe “birthdays”, in partea de jos a ecranului, zilele de nastere ale prietenilor vor fi afisate in ordine cronologica.

6. Mutarea aplicatiei in dock

Daca utilizatia aplicatia in mod des, puteti sa o mutati in dock-ul telefonului pentru a o putea accesa indiferent in ce ecran sunteti. Pentru a face acest lucru, tineti apasat pe o aplicatie pana cand toate iconitele incep sa vibreze, trageti o aplicatie afara din dock si apoi trageti aplicatia de Facebook in interiorul dock-ului.

7. Setarea alertelor

Puteti selecta ce alerte doriti ca aplicatia sa afiseze sau le puteti oprii pe toate din meniul “Settings” al telefonului. Selectati “Settings” -> “Notifications” -> “Notification center” -> “Facebook”. Puteti selecta ca alerta sa fie sub forma de banner care dispare singur la cateva secunde dupa afisare sau alerta care trebuie inchisa prin actiunea dumneavoastra.

8. Setare push notifications

Setarea acestora este putin diferita fata de setarea alertelor. Intrati in “Settings” -> “Apps” -> “Facebook” -> “Push notifications”. Aici puteti alege ce fel de notificari doriti sa fie afisate.

9. Sincronizarea contactelor

Aceasta optiune va permite sincronizarea contactelor din agenda telefonica cu poza de profil individuala de pe Facebook, astfel incat atunci cand un prieten va suna, pe ecran va fii afisata poza lui de profil. Pentru a sincroniza sau updata agenda, intrati in meniul “Friends” al aplicatiei de Facebook si apasati pe butonul din dreapta sus pentru a ajunge la “sync contacts”.

10. Optiunea de  “poke”

Optiunea de “poke” nu a avut un foarte mare succes pe site dar totusi o puteti incerca in varianta mobila. Alegeti un prieten, intrati pe pagina lui personala si apasati pe butonul din dreapta sus (cutia cu sageata) pentru ca optiunea de “poke” sa fie vizibila.

SHARE THIS POST

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg
  • Technorati

Leave A Response